The Internet of things, Big Data, privacy and ethics. Why you should care!

Al hoewel mijn laatste vlog alweer even geleden is, heb ik de afgelopen maanden niet stil gezeten. Zo bevond ik mij op verschillende events rondom the Internet of Things en Big Data. Voornamelijk werd er gesproken over privacy en ethische kwesties. Gelukkig maar!

Er zijn de laatste jaren heel wat technologieën ontwikkeld, maar is mijns inziens te weinig nagedacht over het product, met name als het gaat om de gebruiker. Facebook Live, Virtual Reality, Robots…Super coole ontwikkelingen! Maar de vraag die bij mij meteen in me opkomt:

Wie profiteert hiervan? Zijn dit de grote bedrijven of de gebruiker?

Mijn jongere broertje, opgegroeid met technologie, zegt op zijn beurt “mij maakt het allemaal niets uit, ik heb toch niets te verbergen”.

Maar daar ben ik het absoluut niet mee eens! Waarom niet…bekijk m’n video hierboven. Voor het eerst in het Engels, en al kan dat veel beter, het gaat uiteindelijk om de voortgang en het bereik. Of ik blijf vloggen in het Engels? Daar ga ik eens goed over nadenken.

Tips, reacties en/of vragen? Let me know!

Let’s engage, connect and be a changemaker!

 

 

You may also like