Digital Detox : een week zonder Insta, Whatsapp, e-mail…even offline!

Offline is the new luxury

Er wordt tegenwoordig veel over geschreven…smartphoneverslaving. Vooral jongeren (maar ook ouderen) zijn niet van hun telefoon weg te slaan. Sociale media, zoals Facebook en Instagram, worden daarnaast ook nog eens ontworpen om continue onze aandacht te trekken. En dus zitten we vaak zonder dat we er erg in hebben uren te scrollen door onze tijdlijn. Zijn we verslaafd? Ben ik verslaafd?

Geen idee, maar wel vind ik dat ik veel, misschien wel teveel, online ben en heb ik ook behoefte aan vakantie, in eigen land, even weg van offline.

Sometimes you have to unplug yourself, so you can reset yourself

En daarom ga ik de uitdaging aan! Vanaf Kerstavond begint mijn Digital Detox en ga ik tot 1 januari “even” offline (ok, bijna offline)!

Waarom? Hoe bereid ik dit voor en wat staat me te wachten? Dit allemaal in bovenstaande video.

Heb je tips, vragen of doe je graag mee! Laat het me vooral weten.

Uiteraard zal ik mijn ervaringen met jullie hier delen … in het nieuwe jaar!

Fijne dagen en tot 2018!

You may also like

Leave a Comment