Embrace technologie – Vind je Tech-Life balans!

“Uitgeschakeld” en dus even iets anders dan wat ik had gedacht…

In deze blog vertel ik je over mijn start van 2018 (iets wat ik niet had verwacht) en wat ik leer tijdens mijn herstel. Veel meer leven en handelen in het hier en nu en goed zorgen voor lichaam en geest. Dit is iets wat ik mezelf dadelijk vertel. En wat heeft Tech hier mee te maken, nou heel veel! Dat lees je verderop en ik geef je een paar belangrijke tools die je zelf dagelijks kunt toepassen.

Een “slechte” start

Op zoek naar een nieuwe woning, meer events rondom tech bezoeken, mooie plannen op het werk presenteren, 2x per week Yoga en weer de fiets op, vakantie met vrienden, investeren in familie, leren presenteren en minimaal 1x per week een blog of vlog voor The Tech Happiness…

Dit waren mijn voornemens voor het nieuwe jaar. Maar helaas begon 2018 net even iets anders en was ik na nog geen week werken UITGESCHAKELD.

Na een bezoekje aan de fysio, weer die vervelende lage rugklachten maar ook veel pijn in bil, been en voeten…was het duidelijk. Niets meer doen, veel rust nemen en tijd nemen voor herstel. Oh dus een weekje thuis en dan weer starten met thuiswerken, dat is toch wel te doen. Maar daar ging het mis…

Alweer was ik bezig met dat todo-lijstje en vergat ik mijn lichaam. Totdat de ernst van de pijn me toch wel duidelijk werd en ik ook van buitenaf de boodschap kreeg … jij doet voorlopig even niets behalve uitrusten en bewegen!

Het herstelproces: Loslaten en vertrouwen

Alle afspraken uit de agenda geschapt en me helemaal richten op mezelf. Dit is een interessant proces. Met behulp van meditatie, zelfhulpboeken en gesprekken met mijn yogaleraar (ik kon dan wel niet meedoen met yoga maar ik ga nog steeds langs voor mijn macca koffie) leer ik dat ik de controle, angsten (wat als ik niet presteer op het werk, ik ben er nu even niet voor mijn vrienden) los moest laten. Vertrouw op je lichaam en het leven, geniet van het hier en nu en wees dankbaar. Dat is de boodschap.

Go with the flow

Dus als ik ga wandelen dan kijk ik om me heen en probeer ik zo weinig mogelijk aan morgen te denken. Als ik vrienden en familie spreek dan wil ik naar ze luisteren en mee gaan in het gesprek. Elke ochtend als ik wakker wordt dan ben ik dankbaar, dat de zon schijnt (ja altijd!) en als het toch even niet mee zit of ik toch weer bezig ben met alles wat ik denk te moeten doen, dan weet ik nu dat dit maar gedachtes zijn en probeer ik ze om te zetten naar het positieve.

Niet alleen leer ik meer te handelen in het hier en nu, te genieten, de controle los te laten. Goed zorgen voor je lichaam en geest betekent ook, goed voedsel, goede beweging, plezier!

Maar ook…Bewust en goed omgaan met Tech.

Embrace technologie…Krijg de touwtjes in handen.

Black mirror, die serie ken je misschien wel. Heel veel angstige scenario’s rondom technologie. Niet echt om vrolijk van te worden. Straks ben ik onderdanig aan de robot, mijn privacy verdwijnt, social media gaat mijn leven bepalen…herkenbare gedachtes? Hierdoor kan het zijn dat we te vaak de “bright side” negeren.

Vanaf nu besluit ik de Black Mirror in de kast te leggen en deze te vervangen door een roze. Ik ga ontdekken hoe technologie positief kan worden toegepast in ons leven. En daar word ik ook nog eens heel blij van!

Zoals Einstein ooit zei…

You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else. Albert Einstein

Einstein, I’am in! Ook op zoek naar je Tech-Life balans?

Hier wat tips:

— Laat je niet afleiden door tech.
— Verdiep je in je apparaten en apps. Zo kom je meer te weten over jouw gebruikersvoorwaarden maar ook over de vele mogelijkheden die een app vaak heeft. Veel meer dan je vaak weet!
— Richt je niet teveel op de toekomst maar probeer veel meer in het hier en nu te leven.
— Ben dankbaar! Voor je huis, vrienden, vervoer en uiteraard de technologie. Wat eerlijk is eerlijk communiceren is nog nooit zo makkelijk en leuk geweest.
— Voelt iets niet goed, zoals je gegevens weggeven of een whatsapp groep waar je liever niet in zit…stop ermee!
— Kijk om je heen en niet teveel op je telefoon.
— Unplug! Ga wandelen, fietsen, mediteren, afspreken met familie/vrienden…ga af en toe offline!

Geniet, heb plezier, laat het los en vertrouw op de mogelijkheden. Vind je Tech-Life balans!

And remember…

Think, share, change, happy!

Hoe pas jij technologie toe in je leven en creëer je een Tech-Life balans? Deel het in de comments!

You may also like

Leave a Comment