Lisbon here I come! Web Summit 2018, wat ga ik daar eigenlijk doen?

MIJN (DIGITALE) TRANSFORMATIE VAN HET AFGELOPEN HALF JAAR

Zoals jullie misschien wel weten was het afgelopen half jaar voor mij niet het allerleukste half jaar. Een hernia (inmiddels succesvol verwijderd) speelde een grote rol en daardoor lag de volledige focus op herstel. In deze periode heb ik mij maar weinig bezig gehouden met The Tech Happiness maar uiteraard speelde de technologie, en met name het vinden van een juiste Tech-Life balans, in dit proces een grote rol. Meer hierover lees je hier

MIJN COMING BACK 🙂

Maar ik zat niet helemaal stil (letterlijk en figuurlijk) en zo wist ik al vroeg in het jaar een kaartje voor de Tech Conference van het jaar, Web Summit 2018, te bemachtigen. De voorgaande jaren volgde ik dit event via Social Media, en ik wist één ding zeker: Daar moet ik bij zijn!

En ik ben erbij! Inmiddels begin ik mijn Tech-Life balans aardig onder de knie te krijgen en het lichaam gaat langzaam ook weer mee werken. BIG SMILE :). Dus ik kan mij gaan richten op november. Lisbon is calling!

WEB SUMMIT 2018 IN HET KORT

  • Waar: ALTICE ARENA, LISBON
  • Wanneer: NOVEMBER 5-8, 2018
  • Wat: 500+ sprekers over Tech. Voornamelijk man (hierover later meer).
  • Grootste netwerkevent rondom Tech met 70.000 bezoekers!

Meer info vind je hier

MAAR WAT GA IK DAAR EIGENLIJK DOEN?

Het zal je niet ontgaan zijn maar er gebeurt zoveel op het gebied van Technologie op het moment. Privacy, balans, online/offline, Virtual Reality, AI…allemaal onderwerpen die hedendaags het onderwerp van gesprek zijn. Hoe gaan we hier als gebruiker mee om, wat zijn de veranderingen in de maatschappij? Is dit positief, negatief? Onderstaande video van Simon Sinek, over social media verslaving onder Millenials, schets een goed beeld van de mogelijkheden maar ook kantekeningen van technologie. Zie de video hieronder.

Het fascineert mij hoe ikzelf beïnvloedbaar ben door Social Media; hoe lastig ik het vind om mijn telefoon weg te leggen, hoeveel ik afhankelijk ben geworden van technologieën etc. Daarnaast kan ik geen genoeg krijgen van Virtual Reality, Augmented Reality (weet jij wel het verschil?), Artificial Intelligence, The Internet of Things en ga zo maar door.

MEVROUW VAN DAALEN OP ZOEK NAAR ANTWOORD

Bovenstaande onderwerpen komen ruim aan bod op het event in Lissabon. Tal van sprekers (500+), zoals Tim Berners Lee ( de uitvinder van het World Wide Web), Ben Silbermann (CEO & Co-Founder – Pinterest) maar ook Sofia & Han de Robot (superintelligente robots met levensechte emoties) zijn aanwezig om hun verhaal te delen. En hopelijk kunnen zij mij antwoord kunnen geven op een van mijn prangende vragen:

  • Wat is het meest belangrijke dat jij en ik op dit moment moeten weten over de digitale veranderingen zodat we de positieve effecten van technologie kunnen ervaren en kunnen toepassen in ons leven?
  • Hoe krijgen we de leiding over technologie en laten we ons niet leiden?
  • Welke rol hebben de grote bedrijven, zoals Google, Facebook, APPLE etc. hierin?

TECH WOMAN ON A MISSION (met een perskaart!)

Inmiddels (vraag me niet hoe ik dat voor elkaar heb gekregen 😉 ) beschik ik ook over een perskaart. Dit betekent dat ik nu als een malle me moet verdiepen in de sprekers en mijn top 10 sprekers moet gaan selecteren. Hopelijk krijg de kans krijg om een van de vele sprekers daadwerkelijk te kunnen interviewen en aan hun de bovenstaande vragen voor te leggen.

Zo hoop ik dat we de tools in handen krijgen om de huidige en nieuwe technologie op een positieve manier toe te laten in ons leven en naar ons hand te zetten!

This is why I loved technology: if you used it right, it could give you power and privacy. 

Cory Doctorrow

THINK – SHARE – CHANGE – HAPPY

Ook op het event?

Ga jij ook naar het event en zin om gedachte/ervaringen uit te wisselen. Lijkt me gezellig. Stuur me dan een mailtje.

Voor de thuisblijvers

Uiteraard neem ik mijn vlogcamera mee en ga ik dit jaar al mijn ervaringen en gevonden antwoorden met je delen op instagram en hier op mijn blog.

TOT SLOT

Zou jij ook wel willen weten hoe je de Tech in je leven de baas bent, of heb je een goede tip/ervaring/gedachte hierover die je graag wilt delen? Laat hieronder of op Instagram een reactie achter, mailen mag natuurlijk ook.

En vergeet niet:

Make impact 👊🏼 Be healthy 🤸‍♀️ Be mindful 🧘🏼‍♀️ Be happy 💗

& Have fun 💃 in a digital world 🌏

You may also like