HI, MIJN NAAM IS…

Layla Mira van Daalen, maar vrijwel iedereen noemt mij Layla. Geboren in 1982, dus behoor ik tot de groep Digital Immigrants en Millenials. Al vanaf jonge leeftijd speelt technologie een belangrijke rol in mijn leven. Van thuisnetwerkjes aanleggen bij de buren, het ontwerpen van websites, testen van een slimme hersenmeter die je leert mediteren tot het ervaren van een digitale detox.  (Lees het hele verhaal onderaan deze pagina.)

BEKIJK MIJN CV OP LINKEDIN

SPREKEN & ADVIES

Ik ben een expert op het gebied van nieuwe technologieën die een enorme impact hebben op de mens en maatschappij. Denk hierbij aan Augmented Reality, The Internet of Things, Quantified Self, Biohacking, Cyborgs en Algoritmes. Niet iedereen is zich ervan bewust wat voor impact slimme apparaten (denk aan je slimme thermostaat) met zich mee brengen. En wat gebeurt er met al onze data dat we delen op social media? Wat voor invloed hebben deze technologieën op onze privacy, sociale omgang, onze keuzes, gezondheid et cetera?

Ik deel graag mijn kennis, ervaringen en ideeën rondom nieuwe technologieën met personen en bedrijven. Zodat we de impact hiervan begrijpen en de technologie op de juiste manier kunnen toepassen in ons leven & in de maatschappij. Samen aan de slag en navigeren door de Quantified Self, The Internet of Things, Cyborgs etc. resulteert vaak in nieuwe ideeën, toepassingen  en kan ons helpen om de juiste tech-life balans te vinden. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen:

You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else.

Albert Einstein

DELEN & ONTMOETEN

Ik meng mij graag in de discussie, en daarom bezoek ik regelmatig events van Permanent Beta, Consciousness Hacking, Amsterdam Smart Citizen Lab etc. Regelmatig ben ik te vinden in het Permanent Future Lab in Amsterdam. Hier deel ik samen met anderen mijn ervaring, kennis en gedachtes over de nieuwste technologie. Dit resulteert in mooie ontmoetingen en nieuwe samenwerkingen. Ontdek!

BLOG

Ik ben enorm nieuwsgierig naar nieuwe technologieën en ik ben dol op Science fiction. Cyborgs, Big Data, Virtual Reality, zelfrijdende auto’s en een slimme fietshelm, we krijgen er straks allemaal mee te maken. Ik zie technologie graag als hulpmiddel maar ik ben ook kritisch. Op The Tech Happiness vind jij de tools die je helpen om de huidige en toekomstige technologie op een positieve manier toe te laten in je levenGEZOND, VEILIG EN GELUKKIG MET TECH!

“We are the onces who will be deciding”

Edward Snowden.

VAN ICT NAAR CYBORGS – HET HELE VERHAAL

Vanaf jongs af aan speelt technologie al een rol in mijn leven. Na schooltijd hielp ik mijn buren met het opnieuw installeren van televisiezenders, het internet en thuisnetwerkjes.

Het was dus vanzelfsprekend dat ik mijn secretaresse opleiding inwisselde voor ICT en 4 jaar lang in een klas (met vrijwel alleen mannen) alles leerde over computers en systemen. Maar toch ging ik liever met mijn creativiteit aan de slag dan als ICT’er.

En dus startte ik met mijn studie Communicatie Multimedia & Design op de kunstacademie in Breda. Met mijn gele Volkswagen kever uit 1974 (alles behalve electrisch) reed ik elke dag op en neer van Breda Nest naar Breda Noord. Mijn eerste project werdt een uitdaging; twee weken geen mobiele telefoon (toen alleen nog maar bellen en sms’en). Ik ging voor stage naar Suriname om daar bedrijven bekend te maken met websites en het belang hiervan en in 2008 slaagde ik met een boekje over oude en nieuwe media.

Ondanks dat ik plezier had in het vormgeven en bouwen van websites was ik nog veel nieuwsgieriger naar wat alle nieuwe technologieën met ons doen. Het internet was inmiddels al algemeen gebruik, maar Hyves was in opkomst (helaas 😉 verslagen door Facebook) en ik vond het maar al te fascinerend wat deze ontwikkelingen voor invloed hebben op onze persoonlijkheid en de maatschappij.

Van Breda verhuisde ik naar Amsterdam en begon ik mijn master New Media & Culture op UvA. Onderwerpen als Big Data, Surveillance, Privacy, IOT kwamen aan bod en het fascineerde me enorm wat voor impact dit heeft op mens en maatschappij.

Na het behalen van mijn Master stapte ik in het bedrijfsleven en werkte ik zes jaar als online specialist voor Sissy-Boy, Droog en Zorg van de Zaak Netwerk (tot op heden).

Maar de mensen in mijn omgeving kennen mij voornamelijk als de expert en criticus op het gebied van al de bovengenoemde technologieën. Zo weet ik mensen te overtuigen waarom ze hun privacy settings moeten veranderen op social media (je hebt echt wel iets te verbergen!), waarom af en toe offline gaan helemaal niet erg is (vliegtuigmodus is echt een uitvinding) en welke apps ze beter niet kunnen gebruiken.  Hierover raak ik niet uitgepraat.

TIME FOR A CHANGE!

Als millenial weet ik maar al te goed hoe het was zonder smartphone en ben ik meer bewust van de verschillen en impact dan mijn 11 jaar jongere broertje. De 4de revolutie brengt veel veranderingen met zich mee. Een enorme impact op onze privacy, sociale omgang, maarschappij, milieu, zorg onderwijs… Mijn missie is om de kracht van deze technologie te ontmaskeren, en om zoveel mogelijk mensen en bedrijven de tools in handen te geven. Kortom om de mogelijkheden van tech te benutten en zo de toekomst van tech en mens naar onze hand te zetten. Samen aan de slag!

Op weg naar The Tech Happiness!