Hoe kan technologie positief bijdragen aan ons leven? Om daar antwoord op te krijgen moeten we technologie ervaren, ervan leren, onze kennis erover delen en de technologie omarmen. Samen op zoek naar…The Tech Happiness!

You have to learn the rules of the game. And then, you have to play better than anyone else.

Albert Einstein

💡THINK

Een chip in je lichaam waarin al je wachtwoorden zijn opgeslagen? Een hersenscanner die je helpt bij het mediteren of je emoties scant en deze zichtbaar maakt voor anderen? Zelfrijdende auto’s? Big Data, Internet of Things, Bitcoins, wat is dit nou eigenlijk? Ik heb wel een slimme thermometer maar geen idee waar mijn data heen gaat. Programmeren, is dat iets wat mijn kinderen moeten leren?

Technologie heeft twee gezichten

1. Het maakt ons slimmer, inzicht in data helpt de wetenschap, robots kunnen we inzetten tegen eenzaamheid. 2.  Maar we zijn ook angstig. Waar blijft mijn privacy? Wat als de robots ons werk over gaan nemen? Wat als mijn data keuzes voor me begint te maken waar ik geen controle meer over heb?

Robots komen er sowieso, onze persoonlijke data wordt steeds meer transparant, technologie zit over een paar jaar ook in ons lichaam. Er zijn veel positieve en negatieve scenario’s die worden neergezet. Het is uiteraard goed om deze scenario’s in het achterhoofd te houden en om de kansen en bedreigingen van technologie te bestuderen maar onthoud:

We kunnen de toekomst niet voorspellen. Geluk ligt in het Hier en Nu.

Geluk kan je alleen ervaren in het hier en nu. Dit wordt ontzettend mooi geschreven door Mo Gawdat in zijn boek ‘De Logica van Geluk’. Er zijn verschillende factoren die jouw geluk in het leven beïnvloedt. Maar let op, dit zijn factoren waar jezelf voor kiest; denk aan het voedsel wat je eet, de vrienden waar je mee omgaat, welke emoties je toe laat, hoe je betekenis geeft aan je gedachten, hoe duurzaam je omgaat met het milieu etc.

De factor technologie. 

Onderschat de rol van technologie in jouw bestaan niet. Ons online leven heeft onbewust veel invloed op; ons gedrag, de keuzes die we maken, hoe we momenten ervaren. Denk aan algoritmes die bepalen wat je wel en niet ziet op Instagram of hoe de smartphone kan zorgen voor afleiding als je juist zo lekker in een moment zat.

Op The Tech Happiness vind jij de tools die je helpen om de huidige technologie op een positieve manier toe te laten in ons leven en naar je hand te zetten.

🗣SHARE

Sharing is the key!

We kunnen dit niet alleen. De kracht zit hem in het delen van onze kennis en ervaringen. Wat je veel om ons heen ziet is dat grote bedrijven als Google, Facebook steeds meer investeren in technologische ontwikkelingen maar de uitdaging ligt ook bij ons!

🤖CHANGE

Door dit te doen kunnen we tech creëren, veranderen, aanpassen en op de juiste manier toepassen. Een app waarmee we bepalen welke data we weggeven aan bedrijven, een datadossier waar we zelf toegang tot hebben, lessen over privacy, robots als buddy, Virtual Reality om van onze angsten af te komen…

Just because something doesn’t do what you planned it to do doesn’t mean it’s useless. 

Thomas Edison

Van een kritische blik EN het delen van onze kennis en ervaringen met technologie worden we…

🤗HAPPY !

This is why I loved technology: if you used it right, it could give you power and privacy. 

Cory Doctorrow